Tapahtumat

Unohtumattomien tapahtumien satama

Satamassa järjestetään monenlaista tapahtumaa läpi kesän. Useimmat tapahtumat sopivat koko perheelle ja ovat maksuttomia. Tapahtumia löytyy joka lähtöön, jumalanpalveluksesta ja senioripäivästä voimamieskisoihin sekä autonäyttelyyn. Päivitämme tapahtumakalenteria pitkin kevättä ja kesää. Sataman tapahtumien jalokivenä loistaa Laukaan Satama Festival.

Tule mukaan nauttimaan eläväisestä satamasta, hyvästä seurasta ja mahtavista puitteista!

Laukaan sataman tapahtumat kesä 2022

Uudenlaista terassivisailua! Haastapa ystäväsi leikkimieliseen mittelöön ja tulkaa porukalla piipahtamaan sataman terassilla selvittämässä ”kuka on kuka”, eli kuuntelemassa visaisia pähkinöitä ja tummankarheaa tulkintaa, kun nystyröitä kutkuttelee Kimmon musa ja visa! Luvassa kysymyksiä kaikesta taivaan ja maan välillä, livemusiikilla ryyditettynä! 

Myöhemmin illalla samaisen herran toimesta livemusiikkia, ilman kysymyksiä ja selityksiä!
Sataman terassilla jumalanpalvelus klo 10.00. 10-vuotista taivaltaan juhlistavan Minsos Oy:n masinoima Senioripäivä ilahduttaa jo ties kuinka monennen kerran lämpimällä läsnäolollaan, leppoisalla ohjelmallaan sekä maistuvilla tarjottavillaan! Mukavan yhdessäolotuokion ohjelmassa mm. musiikkia, bingoilua, kahvia, pullaa sekä tietenkin kesän kunniaksi höyryävää makkaraa! Tapahtuma tietysti maksuton, ja tapahtumassa mukana myös reippaita, juhlavieraita tarvittaessa avustavia henkilöitä.

Senioripäivän juhlavastaanotto klo 12.00–16.00.
Kesäkuussa järjestetään jälleen Laukaan Satamassa Sataman Vahvin 2022 & Official Strongman Games Qualifier - voimamies ja -naiskilpailut.
 
Kilpailijoita on tulossa ympäri Eurooppaa, kun Sataman Vahvin -kisan miesten luokka toimii virallisena karsintakisana, Floridassa järjestettävään maailman suurimpaan kansainväliseen Official Strongman Games -kisaan.
 
Kilpailussa tullaan näkemään huimia suorituksia niin miesten, kuin naistenkin osalta.
 
Klo 13.00-19.00
 
Kilpailun järjestää Veli-Pekka Kauhanen yhteistyössä Laukaan Sataman kanssa.
 
Tervetuloa seuraamaan ja kannustamaan kilpailijat parhaimpiin suorituksiinsa!
 
Vapaapääsy katsojille!

Laukaan kunta herättelee perinteisen kesänavaus tapahtuman, Sararanta Puskii:n eloon, ja tuo satamapuiston täyteen tekemistä ja näkemistä koko perheelle!

Mukana muun muassa puistojumppaa, pihapelejä, nuokkaripaku, polkuautot, melontaa, ongintaa ja muuta rantatoimintaa. Paikalla on esittäytymässä laajasti Laukaalaisia järjestöjä.

Klo 10.00-15.00

Vapaa pääsy!  

Satamakahvilan terassilla livemusiikkia. 

Vapaa pääsy! 

Kaksi päivää, 13 toinen toistaan kovempaa bändiä kotimaisen musiikkitaivaan kirkkaimmasta tähtikuviosta!

Hulppeat puitteet, tolkuttoman laadukasta ohjelmaa sekä, ennen kaikkea, jopa noitakin parempaa fiilistä! 

Lisätietoja www.satamafestival.fi

Keskikesän juhla Laukaan sataman tapaan! Loppukesän lämpötila säädetään tuttuun tapaan kohdilleen satamapuiston rantamaisemissa syttyvällä juhannuskokolla. Savun hälvettyä juhannustanssipaikkana toimivan satamakahvilan terassin lauteet lämmittävät Kaakkois-Laukaan lahja maailman tanssikansalle, JONNA ORTJU & NAMU!

Tulehan siis lämmittelemään ja viettämään maalaishenkinen kaupunkijuhannus hyvässä seurassa, kuumassa tunnelmassa!

Kokko klo 19.00.  HUOM! Säävaraus. 

 

Paahtavan helteen raikastava piristys ja harmituksen karkottaja! Lasten vesipäivässä viihtyvät ilakoivat lapset ja äksyilevät aikuiset… Lapsilla mahdollisuus saada joko maltilliset tai halutessaan hurrrrjemmatkin kyydit ja kasteleva vesikylpy vesijetin perässä hinattavan uimalelun kyydissä! 

Mikäli siltä tuntuu, on aikuisilla mahdollisuus lähteä pienempien lasten turvaksi hurjastelemaan… Vesijettihinaukseen lähteviltä lapsilta vaaditaan uimataito, uimataidottomat VAIN huoltajan kanssa. Kaikilla hinattavilla pelastusliivipakko.

Kyyditys on maksuton!

Klo 11.00-14.00

Maistuisiko sinullekin kesäkuumalla lasillinen poreilevaa? Onko sinulla jo hallussa Moselin laakson rypäleet ja Rieslingit? Mikäli maistuisi ja hallussa ei ole, niin…

Laukaan satama huomioi viimevuotiseen tapaan nautiskelijat ja hyvien viinien ystävät, ja järjestää kesän ensimmäiset maistajaiset la 9.7. klo 17.00!

Hinta 25 € / hlö. Sisältää 3 viiniä ja makulautasen. Max 20 hlöä.

ENNAKKOVARAUKSELLA toimivan tastingin ilmoittautumiset pe 8.7 klo 15.00 mennessä satamakahvilalle tai kahvilan numeroon 050-5664962 tai riitta@ext.fi.

Mikäli paikkoja vapaana, on mahdollista liittyä mukaan myös paikan päältä.

Römmin Rossi, Pukkimäen Peitsamo… Mikä lie, mistä lie, mutta joka tapauksessa aito, ilmielävä äänekoskelainen; tuhansien kilometrien ja keikkojen ihmisjukeboksi, J. Vehkala! Monissa liemissä lillunut ja ahavoitunut, kaikista kulmakunnan jytäorkestereista tuttu hahmo viihdyttää itseään ja sen ohessa myös muita läsnäolijoita läpileikkauksella suomimusiikin helmistä, eikä välttämättä niistä kaikista tutuimmista ja kuluneimmista… Perin lupsakka tuokio, takaamme.

Esiintymisaika klo 22.00! 

Vapaa pääsy.

Jäniksiä hatussa ja hihassa… Johonkin katoavia ja ilmasta ilmestyviä tavaroita… Irtoilevia solmuja ja kummallisen muotoisia ilmapalloja… Kaikenmaailman mitä lie-kummallisuuksia ja omituista höpötystä luvassa, kun terassille yksisarvisellaan ratsastaa taikaviitta suoraan Äänekoskelta tai Saksasta… Nappaapas äiti, isi, mummo, kaupan kassa, naapurin Pekka ja kaikki muut tutut kainaloon, ja tulkaa jätskille ja ihmettelemään, mitä ihmettä tuo aikuinen ukkeli oikein häärää… Täällä ei mummokaan mökötä! 

Taikuri Jore esiintymässä sataman terassilla klo 12.00! 

 

Joutsalaista perinnerokkia, halusitte tai ette! Tai ehkei nyt aivan suoraan Joutsasta, mutta ihan siitä naapurivalloista, kuten USA ja Lontoo… Anyways, hyvän ja jalan alle menevän rokkenrollin ilolippu salossa liehuen marssivat herrat Partinen, Kivimäki & Ruokolainen kohti teitä ja korvakäytäviänne, mukanaan hittejä ja yhteislaulumateriaalia viime vuosikymmeneltä tähän päivään… Jos siis ”Bon Jovit ja Sir Elwoodit” napostelee, niin… Takuuvarma tuokio hyvää suorittamista ja merkittävästi tuotakin parempaa meininkiä!  

Esiintymisaika klo 22.00

Vapaa pääsy.

Uudenlaista terassivisailua! Haastapa ystäväsi leikkimieliseen mittelöön ja tulkaa porukalla piipahtamaan sataman terassilla selvittämässä ”kuka on kuka”, eli kuuntelemassa visaisia pähkinöitä ja tummankarheaa tulkintaa, kun nystyröitä kutkuttelee Kimmon musa ja visa! Luvassa kysymyksiä kaikesta taivaan ja maan välillä, livemusiikilla ryyditettynä!

Lähtekääpä siis iltapalalle puraisemaan pikkusen palasta, ja nautiskelemaan pari palanpainiketta mainioissa maisemissa, hyvässä seurassa.

 

Coveri on kaveri! Tältä osin lähes rajattomassa ja perin edustavassakin kaveripiirissä operoiva Herra Virtanen esittelee ”kavereitaan” Laukaan satamakahvilan terassilla, julmanvakuuttavalta kalskahtavan, mutta luonteeltaan humaanin rytmiryhmän säestämänä.

Kesäisenleppoisalla nimellä ristitty viihdytysjoukko tarjoilee tunteroisen tai pari tunnelmaa sekä tuttuja veisuja, akustishenkisellä lähestymisellä ryyditettynä…

Tarkkaan kun miettii, niin mikäpä se tuossa pieleen mennä voisi? Eipä juuri mikään! 

Sataman tapahtumiin liittyvissä asioissa ota yhteyttä jonne@extventures.fi.

Suomen suosituimmat artistit Laukaassa

Laukaan Satama Festival

Kesäisin Laukaan satamassa musiikki raikaa ja festarikansa jammailee kahden päivän ajan useiden suosikki-artistien tahtiin. Tämä jo perinteeksi muodostunut hyväntuulinen puistojuhla kruunaa koko festivaalikesän. Vuosien aikana lavalla ollaan nähty mm. Vesterinen yhtyeineen, Kaija Koo, Juha Tapio, Haloo Helsinki, JVG, Apulanta, Olavi Uusivirta, Antti Tuisku, Popeda, E-type ja Lauri Tähkä.

Suomen hienoimmat ajoneuvot Laukaassa

Satama Cruising

Laukaan Satama Cruising on järjestetty useana vuotena tuttuun tapaan huikeat puitteet tarjoavassa Laukaan Satamapuistossa.

Satama Cruising on vakiinnuttanut paikkansa Suomen autotapahtumissa ja kasvanut vuosien saatossa yhdeksi Keski-Suomen suurimmista ja kattavimmista alan harrastajien kokoontumisista.

Satama Cruising kuvia vuodelta 2021

Mukavaa ja rentoa yhdessäoloa

Senioripäivä

Huippusuosittu senioripäivä on järjestetty usean vuoden ajan Laukaan Satamakahvilassa. Päivä tarjoaa rentoa yhdessäoloa ja virkistävää tekemistä sekä kahvittelut vanhemmalle väelle. Ohjelmassa on ollut mm. musiikkia, bingoa ja jumppaamista.

Vahvimmasta otetaan mittaa Laukaassa

The Strongest Man of Laukaa

Jälleen kesällä 2022 Laukaan satamassa liikuteltiin kovia rautoja, kun satamaan saapui maan kovimpia ja vahvimpia voimamiehiä ja -naisia, jotka saivat vastaansa tänäkin vuonna kilpailijoita ulkomailta.